Op vrijdag 28 september is het feest in onze Transvaalstraat. U bent ook van harte welkom!

U bent hartelijk uitgenodigd om samen met ons het einde van de verbouwingen te vieren in de oudste steinerschool van het land. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt en het resultaat mag gezien worden!
Ons gebouw is daardoor ook helemaal klaar om volgend jaar, in 2019, een belangrijke verjaardag te vieren: 70 jaar steineronderwijs in België. Niet toevallig 100 jaar nadat de eerste steinerschool (Waldorfschüle) werd opgericht in Stuttgart.

We ontmoeten u graag op vrijdag 28 september om 18 u – Transvaalstraat 21, Berchem. Voor een hapje, een drankje, en verhalen over vroeger en nu.

We vieren zelfs dubbel feest, want sinds 1 september vormen de Transvaalstraat en de Lamorinièrestraat één nieuwe school, als vierde basis-steinerschool in de stad Antwerpen.

Graag uw komst bevestigen aan ietje.visser@steinerschoolantwerpen.be

 

De kleuterschool in de Transvaalstraat is de oudste steinerschool in België, toen vlak na WOII enkele bevlogen ouders het initiatief namen om de pedagogische inzichten van Rudolf Steiner ook in België verder te zetten.
Een steinerkleuterschool waar de warmte en geborgenheid van het gezin verder leven en de dag wordt opgebouwd met rust, ritme en regelmaat.
Ondertussen telt deze vestiging een peuterklas en twee kleuterklassen en vormt ze samen met de Lamorinièrestraat 229 (2 kleuterklassen, 3 lagere schoolklassen) één school.